• ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΤ… ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

  • ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Advertisements

Ταυτότητα

Αυτό το πρώτο εισαγωγικό σημείωμά μας έχει στόχο μια σύντομη, ελλιπή κατ’ ανάγκη, εισαγωγή για το ποιοι είμαστε, με ποιους είμαστε, ποιους θέλουμε να συναντήσουμε, πώς και με ποιο στόχο.

Γιατί «Αόρατοι»;

Γιατί δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα. Οι «νέες» εργασιακές σχέσεις και τα «ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού», η «παραγωγικότητα» και το «κέρδος» έφθειραν τα χαρακτηριστικά μας καθώς χάσαμε, το ένα μετά το άλλο, στοιχειώδη δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν μέσα από μεγάλους αγώνες και για χρόνια θεωρούνταν ως αυτονόητα.

Το σενάριο «επιστημονικής φαντασίας» που έγινε πραγματικότητα

Στην αρχή «προσωρινά» και για «δική μας διευκόλυνση». Στη συνέχεια ως το πρόβλημα μιας γενιάς που, για πρώτη ίσως φορά, χαρακτηρίστηκε από τα λεφτά που έπαιρνε και όχι από τους αγώνες της. Και στην συνέχεια ως γενικευμένο πλαίσιο που διευρύνει συνεχώς τις ανισότητες, που στερεί δικαιώματα, που δεν αναγνωρίζει ανάγκες, που δεν αντιλαμβάνεται τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη και που ξεκινάει από τους χώρους εργασίας και φτάνει μέχρι κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, τον πολιτισμό, τον ελεύθερο χρόνο ακόμα και τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις .

Δεν είμαστε αόρατοι: ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ!

Μιας και πιστεύουμε τα παραπάνω, μιας και δραστηριοποιούμαστε πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για εσάς και τους γνωστούς/-ες, φίλους/-ες, συναδέλφους/-ισσες που θέλουν να συναντηθούμε)  αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη στήριξη από το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και καταφέραμε να εκπονήσουμε μια καμπάνια μεγάλης κλίμακας με στόχο να αποκτήσουν φωνή οι χωρίς φωνή, να εμφανιστούν οι αόρατοι και να διεκδικήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κείμενο Υπογράφουμε και διεκδικούμε”, στα κείμενα που θα βρείτε στην σελίδα “Βιβλιογραφία”, στα υλικά που θα βρείτε στην σελίδα “Αόρατη Καμπάνια” και φυσικά στις δράσεις, τις εκδηλώσεις και τις παρεμβάσεις μας, τις οποίες ελπίζουμε να συναντήσετε σε πολλά σημεία της πόλης, της χώρας και φυσικά στο ιστολόγιό μας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο aoratoi@gmail.com

Advertisements

2 Σχόλια

  1. ΛΕΓΟΜΑΙ ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ , ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΟΡΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , ΙΣΑ – ΙΣΑ , ΟΜΩΣ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ , ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΩ , ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ . ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ .

    • Μανώλη, σ’ ευχαριστούμε για το σχόλιο και την υποστήριξη. Αν θες, μπορείς να μας αφήσεις στοιχεία επικοινωνίας και κάποιες σκέψεις σχετικά με τη διαθεσιμότητά σου (πώς, πού, τι θα μπορούσες να κάνεις) στο μέιλ μας: aoratoi(παπάκι)gmail(τελεία)com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: